Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători „Întâmpinarea Domnului” la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia

Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia. FOTO Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Vineri, 2 februarie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători „Întâmpinarea Domnului” la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, moment aniversar ce marchează trei decenii de la consacrarea episcopală a Preasfinției Sale.

Programul liturgic va începe la ora 08.30 cu săvârșirea Sfintei Liturghii de un sobor de 8 ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române:

Înaltpreasfințitul Părinte Casian – Arhiepiscopul Dunării de Jos;

Preasfințitul Părinte Nicodim – Episcopul Severinului și Strehaiei;

Preasfințitul Părinte Antonie – Episcopul de Bălți;

Preasfințitul Părinte Vincențiu – Episcopul Sloboziei și Călărașilor;

Preasfințitul Părinte Andrei – Episcopul Covasnei și Harghitei;

Preasfințitul Părinte Visarion – Episcopul Tulcii;

Preasfințitul Părinte Nestor – Episcopul Devei și Hunedoarei;

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul – Episcop – Vicar Patriarhal.

Reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale vor participa la acest eveniment aniversar din cele două județe ale Eparhiei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*