Declarația 112, privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit şi evidența nominală a persoanelor asigurate, a fost modificată

Sigla ANAF

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează că, în Monitorul Oficial nr. 174 din 19 februarie 2021 a fost publicat Ordinul ministrului finanțelor nr. 203 din 16 februarie 2021 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a „Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”.

Potrivit AJFP Ialomița, modificarea privește persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, instituțiile prevăzute la art. 136 lit. d) – f) din Codul fiscal, precum şi persoanele fizice care realizează în România venituri din salarii sau asimilate salariilor de la angajatori din state care nu intră sub incidența legislației europene aplicabile în domeniul securității sociale, precum şi a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte.

Formatul electronic al declarației 112 actualizat, este disponibil pe portalul ANAF și poate fi descărcat accesând următorul link: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/112.html

Reamintim contribuabililor că termenul pentru depunerea declarației este lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare pentru care se plătesc veniturile sau trimestrial până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului.

Baza legală: Legea nr. 296/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal; Legea nr. 298/2020 pentru completarea Legii nr. 53/2003 Codul muncii; Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 226/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene; Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*