Consiliul Județean Ialomița investește peste 23.000 de lei într-o barcă cu motor destinată ISU Ialomița

Consiliul Județean Ialomița investește peste 23.000 de lei într-o barcă cu motor destinată ISU Ialomița. FOTO cu rol ilustrativ

Consiliul Județean Ialomița intenționează să achiziționeze pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița o barcă pneumatică cu motor, pentru șapte persoane.

Potrivit reprezentanților CJ ialomița, ambarcațiunea urmează să fie folosită pentru îndeplinirea misiunilor echipelor de intervenție în cadrul procedurilor de salvare de vieți omenești și bunuri materiale din râuri, lacuri sau zone în care nu se poate folosi un alt mijloc de transport.

„Am răspuns astfel unei solicitări a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița, care ne-a transmis că este necesară o ambarcațiune mai ușor de manevrat decât ce au dânșii în prezent. Aceștia ne-au transmis că barca pe care o folosesc în prezent este foarte grea și este foarte dificil de lansat la apă de pe malurile abrupte. Drept urmare vrem să achiziționăm o ambarcațiune mai ușoară, care să poată fi folosită în situații deosebite. Fondurile provin din bugetul Consiliului Județean Ialomița”, a precizat vicepreședintele instituției, Cătălin Grigore.

Astfel, CJ Ialomița a demarat procedura de achiziție prin licitație publică, data limită de depunere a ofertelor fiind 20 iunie. Valoarea estimată fără TVA a fost stabilită la 23.529,41 lei, criteriul utilizat pentru atribuirea contractului de servicii fiind prețul cel mai scăzut. Perioada de valabilitate a ofertei este de 30 de zile.

Barca pneumatică și motorul trebuie să îndeplinească unele cerințe speciale, cum ar fi să aibă o capacitate de maximum șapte persoane, mânere laterale pentru transport și furcheți pentru fixarea vâslelor și va cuprinde obligatoriu și vâsle, pompă, kit de reparații, manometru, bancă și suport tăblie pentru un motor de maximum 30 cp, iar motorul să aibă o putere de 20 cp, sistem de răcire cu apă, servo-direcție și sistem de evacuare prin elice.

Documentele ofertei se vor transmite pe e-mail la adresa dap@cicnet.ro, iar la secțiunea Subiect se va menționa „Barcă + motor”. Oferta va conține propunerea tehnică și propunerea financiară (Formularul de preț). Oferta prezentata va fi fermă, valabilă pe toată durata achiziției, exprimată în lei (fără TVA). Livrarea produselor se va face gratuit la sediul ISU Ialomița din str. Lacului, nr. 23, Slobozia, Ialomița.

Atunci când două sau mai multe oferte au o valoarea totală egală a propunerii financiare și sunt clasate pe primul loc, în vederea departajării, autoritatea contractantă va solicita acestora depunerea de noi propuneri financiare pe adresa de e-mail a autorității contractante. Achiziția se va finaliza prin intermediul catalogului electronic. Ofertantul declarat câștigător va încărca în SEAP oferta de preț. Pentru identificare, oferta de preț se va publica în catalogul electronic cu denumirea anunțului de publicitate din SEAP (ADV). Plata produselor se va efectua cu OP în termen de maxim 30 de zile de la data primirii facturii, într-un cont deschis la trezorerie. Termenul de livrare: maxim 30 zile de la transmiterea Notei de comandă. Factura va fi însoțită de declarație de conformitate și termen de garanție. Anunțul este publicat și pe site-ul http://cjialomita.ro/informatii-utile/anunturi/.

Și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița au evidențiat importanța reducerii timpului de răspuns și necesitatea creșterii capacității de intervenție și gestionare a situațiilor de urgență în zona de responsabilitate, iar barca va fi folosită pentru a îmbunătăți activitatea de intervenție, în mod complementar alături de ambarcațiunile aflate în dotare.

„În zilele însorite de vară cu temperaturi ridicate crește numărul persoanelor care aleg să-și petreacă timpul liber în apropierea cursurilor de apă, bălților, lacurilor sau canalelor de irigație. Ținând cont că majoritatea acestor arealuri sunt neamenajate și marcate corespunzător, crește pericolul de înec și accidente. Necesitatea achiziționării unei bărci pneumatice cu motor este dată de posibilitatea de intervenție rapidă și gestionarea eficientă a situațiilor de urgență, pentru salvarea și protejarea vieții cetățenilor, aceasta putând fi lansată rapid la apă, fără a fi nevoie de locuri special amenajate în acest sens”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Ialomița, sg. maj. Roxana Popa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*