Comitetul Local pentru Situații de Urgență Slobozia a luat primele decizii după declararea Stării de Urgență. Iată lista prevederilor pentru localnici

Municipiul Slobozia. FOTO Adrian Boioglu
Municipiul Slobozia. FOTO Adrian Boioglu

Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Slobozia a luat, pe baza prevederilor Guvernului, o serie de măsuri la nivel local, în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei cu COVID – 19. 

Deciziile ce se aplică în municipiul Slobozia sunt:

Art. 1. Pe teritoriul administrativ al municipiului Slobozia se restricţionează activităţile culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive şi de divertisment, care presupun participarea a peste 50 de persoane, realizate în spaţii închise, inclusiv cele realizate în Săli de tratament, Săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetică, săli de jocuri de noroc şi cazinouri .
Art. 2. În perioada 16-31. 03.2020, se sistează activitatea de relaţii cu publicul la toate direcţiile, serviciile şi compartimentelor din aparatul de specialitate al primarului municipiului Slobozia, precum şi la instituţiile subordonate Consiliului Local Slobozia, excepţie făcând următoarele situaţii, considerate urgenţă/necesitate :

  • La Direcţia de Evidentă a Persoanelor Slobozia , Serviciul de stare civilă şi administrativ :
    • înregistrarea naşterilor şi declaraţii de căsătorie( la oficierea căsătoriei se admite prezenta doar a mirilor şi a martorilor) se face în intervalul orar 08.00-11.00 ;
    • înregistrarea deceselor se face în intervalul orar 08.00- 13.00 ;
    • eliberarea certificatelor( naşteri şi decese) se face în intervalul orar 14.00-15.00.

Se sistează activitatea de încasare a taxelor şi impozitelor locale la ghişee, acestea urmând a fi plătite on-line.

Pentru activitatea de registratura ,documentele vor fi transmise în format electronic, prin aplicaţia Whatsapp, la numerele de telefon :0787 544 031( Compartimentul Relaţii cu Publicul) şi 0787 547 996 ( Direcţia Impozite şi Taxe Locale).Persoanele interesate pot transmite atât documente, cât şi pot obţine diverse informaţii.

Eliberarea documentelor se face către solicitant prin scanarea documentului semnat.

Art.3. Se constituie un grup de lucru, sub conducerea domnului viceprimar Gradea Rudolf, şi din care fac parte următorii :

  • D- na Neagu Mihaela- Serviciul de Gospodărie Locală
  • D-na Manea Doina- S.C. Polaris S.A .
  • D-nul Nedelcu Valentin – Poliţia Locală
  • D-nul Dumitru Valentin – D.A.D.P. Slobozia

Grupul va monitoriza activitatea de spălare şi dezinfecţie a străzilor din municipiul Slobozia. Aceste activităţi se vor desfăşura pe timp de noapte de către S.C Polaris S.A şi D.A.D.P Slobozia, cu sprijinul Poliţiei Locale Slobozia.

Art. 4. Se constituie un grup de lucru , sub conducerea domnului Trifan Adrian, Director Economic, şi din care fac parte următorii :

  • D-na Stoica Rodica- Direcţia Tehnică, Serviciul Achiziţii
  • D-nul Marinescu Ionel- Şef S.V.S.U.
  • Directorii direcţiilor şi Serviciilor subordonate Consiliului Local Slobozia

Grupul se va ocupa de achiziţionarea materialelor sanitare( substanţe dezinfectante, măşti combinezoane de unică folosinţă, mănuşi, botoşi, ochelari de protecţie, viziere, etc) pentru personalul angajat.

Art. 5. Transportul public în municipiul Slobozia se efectuează după programul normal. În mijloacele de transport în comun şi în staţii vor fi afişate, la loc vizibil, recomandări privind măsurile de prevenire a infectării cu coronavirusul Covid- 19. Se va face dezinfectarea totală a mijloacelor de transport în comun de două ori pe săptămână, precum şi dezinfecţia parţială după fiecare cursă.

Totodată se instituie obligativitatea că societăţile economice şi persoanele care îşi desfăşoară independent activitatea de taximetrie pe bază de autorizaţie să ia măsuri de dezinfectare a autoturismelor.

Art. 6. Pentru asociaţiile de proprietari din municipiul Slobozia se instituie obligativitatea de a executa dezinfecţia spaţiilor comune din blocurile de locuinţe.
Art. 7. Se aprobă suspendarea activităţii bazinului de înot din subordinea Clubului Sportiv Municipal Slobozia între 16-31.03.2020, cu posibilitate de prelungire. Pe perioada de suspendare vor fi activităţi de dezinfectare şi întreţinere a bazinului.
Art. 8. Se sistează activitatea Centrului pentru Persoane Vârstnice din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Slobozia până la 31.03 23020, cu posibilitate de prelungire. Centrele de zi pentru copii sunt închise până la reluarea cursurilor.

Cantină socială va asigura beneficiarilor hrana rece o dată pe săptămână, cu respectarea măsurilor de igienă.

Art. 9. Activităţile din pieţe, Obor şi Bazarul Municipal se vor desfăşura , cu respectarea măsurilor privind numărul maxim de persoane admis precum şi cu respectarea măsurilor de igienă.

Art. 10. Direcţia de Asistenţă Socială Slobozia va încheia un protocol cu Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa privind detaşarea asistenţilor medicali de la instituţiile de învăţământ din municipiu, care vor executa activităţile la centrele de carantină din judeţul Ialomiţa. Prin grija D.S.P. Ialomiţa asistenţii medicali vor fi dotaţi cu toate materialele sanitare necesare desfăşurării activităţii în bune condiţiuni.

Primăria Municipiului Slobozia va încheia un contract cu D.S.P. Ialomiţa privind decontarea cheltuielilor cu materialele sanitare necesare prevenirii şi intervenţiei în caz de infectare cu coronavirus Covid -19.

Art. 11. A fost creat un grup pentru cetăţenii cu spirit civic din municipiul Slobozia, care vor să se implica voluntar în măsurile de prevenire şi combatere a efectelor noului coronavirus, grup care va fi coordonat de domnul Nitu Răzvan şi va lucra în colaborare cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Slobozia, care se va ocupa şi cu asigurarea acestora cu mijloace specifice de protecţie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*