Comisarii de mediu ialomițeni, dotați cu camere video pentru a-i prinde pe șoferii care aruncă gunoaie din mașină

Camere video montate pe autoturismele Gărzii de Mediu pentru prinderea șoferilor care aruncă gunoaie din mașină. FOTO Prefectura Ialomița

Prefectura și Consiliul Județean Ialomița au lansat luni, 18 aprilie, Programul „Ialomița, casa noastră curată și frumoasă“.

Astfel, Consiliul Județean Ialomița a predat camerele video Gărzii de Mediu-Comisariatul Județean Ialomița. Camerele video urmează a fi montate pe mașinile Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Ialomița pentru a surprinde participanții la traficul rutier care aruncă din autovehicule gunoi sau alte deșeuri.

„Este primul pas în implementarea Programului. Un aspect foarte important este că mașinile Gărzii de Mediu nu vor pleca special în cursă pentru acest proiect, ci vor surprinde cetățenii contravenienți în cursul deplasărilor curente“ a menționat prefectul județului Ialomița, Constantin Marin.

Reamintim că, sub egida «Ialomița-dintotdeauna pentru totdeauna», Instituția Prefectului Județul Ialomița, Consiliul Județean Ialomița, Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița și Garda de Mediu-Comisariatul Județean Ialomița au pus bazele unui program de protejare a mediului înconjurător – „Ialomița, casa noastră curată și frumoasă“.

Programul de protejare a mediului își propune, în principal, sancționarea participanților la traficul rutier care aruncă deșeuri din autovehicule. Autoturismele aparținând Gărzii de Mediu-Comisariatul Județean Ialomița vor fi echipate cu camere video auto pentru a surprinde în trafic momentul în care conducătorul auto sau alt pasager aruncă deșeuri din mașini. Polițiștii aflați în serviciu vor opri în trafic autoturismul sau, după caz, vor identifica autoturismul, urmând ca la final Garda de Mediu-Comisariatul Județean Ialomița să elibereze sancțiunea contravențională.

A doua etapă a Programului „Ialomița, casa noastră curată și frumoasă“ presupune atragerea ca parteneri în proiect a tuturor instituțiilor publice care să își doteze autovehiculele proprii cu camere video auto și, pe același principiu, să transmită Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița imagini cu momentele în care participanții la traficul rutier aruncă deșeuri din autovehicule.

A treia etapă a implementării Programului „Ialomița, casa noastră curată și frumoasă“ se adresează cetățenilor. Astfel, conform proiectului, va fi înființat un număr unic de telefon, „numărul Avertizorului de mediu“, unde fiecare cetățean poate sesiza cu o fotografie sau filmare un incident de mediu.

„Ialomița, casa noastră curată și frumoasă“ este un proiect-pilot care își propune să aducă o contribuție la protejarea mediului înconjurător.

„Nu suntem toți ecologiști, nici nu trebuie să fim ca să trăim într-o casă curată. Ialomița este casa noastră, noi trebuie să ne îngrijim de curățenia mediului în care trăim. Nu ne dorim ca cetățenii să fie amendați, ne dorim ca proiectul să diminueze fenomenul de poluare. Considerăm că nu amenda este scopul principal al programului ci prevenirea populării mediului înconjurător“ a mai precizat prefectul județului Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*