Colelia, Valea Măcrișului, Ciulnița și Gheorghe Doja, pe lista comunelor cu proiecte finanțare prin ADI Ialomița

Proiecte finanțare prin ADI Ialomița inițiate în Colelia, Valea Măcrișului, Ciulnița și Gheorghe Doja
Proiecte finanțare prin ADI Ialomița inițiate în Colelia, Valea Măcrișului, Ciulnița și Gheorghe Doja

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, a semnat patru noi contracte cu finanțare provenind din Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL) 2020, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ialomița.

Valoarea totală a contractelor este de 1.992.653,78 lei, contribuția ADI Ialomița, prin PJDL 2020, fiind de 800.000 lei, fonduri nerambursabile.

„Am suplimentat bugetul pentru Programul Județean de Dezvoltare Locală 2020, pentru a răspunde cererilor de finanțare a unor proiecte din cât mai multe localități ialomițene. În consecință, dosarele vin, echipa de la Consiliul Județean Ialomița le verifică și sprijinim toate proiectele viabile”, a declarat Victor Moraru.

Două dintre aceste proiecte vizează modernizarea infrastructurii rutiere. Astfel, comunele Valea Măcrișului și Ciulnița au obținut finanțare nerambursabilă în acest sens:

  • Proiectul de „Modernizare drumuri comunale de interes local în localitatea Valea Măcrișului – strada Bujorului”, unde valoarea totală a proiectului este de 618.352,13 lei, din care suma de 200.000, 00 lei a fost obținută prin PJDL, iar restul din bugetul local. Durata proiectului este de 20 luni.
  • Proiectul de „Modernizare străzi locale în comuna Ciulnița, județul Ialomița”, unde valoarea totală a proiectului este de 442.824,97 lei, din care suma 200.000, 00 lei a fost obținută prin PJDL, iar restul din bugetul local. Durata proiectului este de 20 luni.

Autoritățile din comuna Colelia și-au propus construirea unui teren sportiv multifuncțional. În acest scop, au obținut suma de 200.000,00 lei sub formă de finanțare nerambursabilă, din totalul de 268.449,46 lei. Durata acestui proiect este de 12 luni.

Nu în ultimul rând, comuna Gheorghe Doja a obținut o finanțare nerambursabilă de 200.000,00 lei, din suma de 463.027,22 lei, în scopul reabilitării Școlii Generale cu clasele I-IV NR.1 – Spiru Haret. Modernizarea și reabilitarea clădirii instituției va dura 12 luni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*