Cod Galben de averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină, valabil și pentru județul Ialomița

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo Cod Galben, de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până duminică, 11 iulie, ora 23.00.

Astfel, în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni și local în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 – 40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala și în restul Moldovei și Munteniei, dar pe arii mai restrânse.

De asemenea, disconfortul termic se va menține ridicat, duminică, 11 iulie, pe alocuri în zonele de câmpie, iar la începutul săptămânii viitoare va fi în intensificare și extindere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*