Cinci medii de 10 obținute de candidații care au susținut Evaluarea Națională în județul Ialomița

Promovabilitate de peste 66 la sută la Bacalaureat în județul Ialomița

Aproape 70 la sută dintre absolvenții clasei a VIII-a, care au susținut Evaluarea Națională 2020 în județul Ialomița, au obținut medii peste 5, înainte de contestații.

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională ale absolvenților clasei a VIII-a, sesiunea 2 – 27 iunie.

Situația statistică realizată la nivelul județului Ialomița arată că dintre cei 2.021 de candidați prezenți, 1.406 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică 69,57 la sută. Dintre aceștia, cinci candidați – câte doi de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Slobozia și Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia și unul de la Școala Gimnazială Nr. 3 Slobozia, au încheiat examenul cu media generală 10.

Rata de participare a fost de 94,88 la sută: 2021 de candidați prezenți, dintr-un total de 2130 de elevi înscriși.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5, 1.643 de candidați (80,98 la sută), iar 55 de candidați au fost notați cu 10. La proba de Matematică, 1.284 de candidați (63,34 la sută) au note peste sau egale cu 5, iar 22 de candidați au obținut nota 10.

La nivelul județului Ialomița nu au fost înregistrate cazuri de elevi eliminați din cauza unor tentative de fraudă.

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16.00 – 19.00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 08.00 – 12.00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*