Campania „Salvator din pasiune” continuă la ISU Ialomița

Campania „Salvator din pasiune” continuă în Ialomița. FOTO: ISU Ialomița

Campania „Salvator din pasiune” continuă în Ialomița cu o nouă etapă de recrutare a voluntarilor.

Proiectul se va derula în perioada 10 mai – 09 iunie, iar condițiile minime pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele:

 • vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani;
 • să fie apt din punct de vedere medical;
 • să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor cu intenție;
 • să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență;
 • să nu fie angajat în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență;

În cadrul activității de recrutare și înscriere candidatul trebuie să prezinte un dosar, care să cuprindă următoarele documente:

 • cerere de înscriere;
 • certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);
 • copie după actul de identitate;
 • aviz psihologic (nu adeverință) din care să reiasă că este apt pentru desfășurarea activității de voluntariat;
 • act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare;
 • adeverință medicală cu mențiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”;
 • acordul părinților/ tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani + prezența părintelui.

Recrutarea se va organiza de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 15.00, la sediul inspectoratului din municipiul Slobozia, str. Lacului, nr.23.

Detalii suplimentare pot fi obținute accesând site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița – www.isujialomita.eu (clic pe afișul campaniei) sau la Structura de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” al județului Ialomița, la numărul de telefon 0243/232.396, interior 27151.

Cetățenii dornici de colaborare cu profesioniștii în situații de urgență vor învăța și vor utiliza noțiunile de bază în acordarea primului ajutor calificat, se vor implica în acțiunile de ajutor umanitar și în cele de popularizare a mesajului preventiv și vor putea participa la misiunile de intervenție.

Participarea persoanelor fizice la activitățile de voluntariat desfășurate în folosul societății se va derula fără scop lucrativ și fără remunerație, în scopul creșterii calității misiunilor umanitare executate de inspectoratul județean.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*