Bărbat băut și fără permis de conducere, prins la volan în Fetești

Depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice și fără permis de conducere, un bărbat din Fetești s-a ales cu dosar penal și riscă o pedeapsă cu închisoare de până la cinci ani.

Potrivit IPJ Ialomița, miercuri dimineață, în jurul orei 02.30, polițiștii din Fetești au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani.

Șoferul a refuzat în prezența martorilor atât testarea cu aparatul Drager, cât și prelevarea mostrelor biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate, acesta figura în bazele de date că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”.

Conform legii, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă. De asemenea, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice prevede aceeași pedeapsă ca și conducerea cu alcoolemie: închisoare de la unu la cinci ani. În plus, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește tot cu închisoarea de la unu la cinci ani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*