Autoturism lovit de tren, la trecerea la nivel cu calea ferată din comuna Jilavele

Autoturism lovit de tren, la trecerea la nivel cu calea ferată din comuna Jilavele. FOTO: ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, stingerea incendiilor, descarcerarea și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 27 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 24 de ore. La nivel județean, 23 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

  • Trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru lichidarea unui incendiu, produs la o casă, în comuna Borănești. Au ars articole textile, elemente de construcție, obiecte de uz casnic și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați. Cauza probabilă de producere  a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  • Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident feroviar, în care a fost implicat un autoturism și un tren, în comuna Jilavele, la trecerea la nivel cu calea ferată. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. În urma evenimentului au rezultat două victime, conștiente și cooperante, fără urme traumatice. După acordarea primului ajutor medical, pacienții nu au necesitat transportul la spital.
  • În data de 14 martie, în jurul orei 05:00, Stația de pompieri Țăndărei a intervenit la un accident rutier, în care a fost implicat un autotren, în comuna Ograda. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă încarcerată, dar conștientă și cooperantă care, după extragere și acordarea primului ajutor medical la locul evenimentului a fost transportată la Spitalul Orășenesc Țăndărei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*