Aproape 97 la sută din populația rezidentă a județului Ialomița, a participat la recensământul populației și locuințelor

Computer.

Pe 31 iulie a fost finalizată ultima etapa de colectare a datelor de recensământ atât prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022, cât și prin colectarea datelor de la punctele de recenzare fixă.

Până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, s-au înregistrat în total 18,15 milioane de persoane, reprezentând 95,4 la sută din populația rezidentă țintă estimată a României la 1 decembrie 2021 (19,02 milioane persoane).

Potrivit Direcției Județene de Statistică Ialomița, la nivelul județului Ialomița, până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, s-au înregistrat în total 238.812 persoane, reprezentând 96,9 la sută din populația rezidentă țintă estimată a județului Ialomița la 1 decembrie 2021.

După încheierea perioadei de colectare a datelor „se realizează asigurarea completitudinii datelor individuale privind persoanele, gospodăriile, locuințele și clădirile. Aceasta se realizează prin imputare prin metode statistice, din surse statistice și administrative, pentru acele unități statistice pentru care nu există un formular completat cu date, în conformitate cu metodologia prevăzută la art. 9 alin. (4).”

Metodologia de imputare statistică ce se va aplica pentru recensământ a fost aprobată în iulie 2021, de către Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor (CCRPL2021).

Primele rezultate ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 (RPL 2021) vor fi diseminate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete și finale să fie făcute publice la finalul anului 2023.

RPL 2021 este primul recensământ din România organizat integral în format digital, a fost al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989. Întregul proces al colectării datelor s-a desfășurat cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor.

Direcția Județeană de Statistică Ialomița mulțumește populației județului Ialomița care a participat la procesul de recenzare. Această acțiune s-a desfășurat în condiții optime cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) – Structura Teritorială Ialomița care a oferit suportul tehnic și operațional. Recensământul s-a bucurat și de sprijinul activ al Instituției Prefectului – județul Ialomița, al Consiliul Județean Ialomița și de cel al primăriilor.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021, cei interesați pot consulta www.recensamantromania.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*