Lista contribuabililor bun-platnici a fost publicată pe portalul ANAF

AJFP Ialomița.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează că A.N.A.F. a publicat lista contribuabililor persoane juridice care au declarat și au achitat la scadență obligațiile fiscale de plată și care, la finele anului 2023, nu mai înregistrau obligații fiscale restante.
Condițiile legale necesar a fi îndeplinite în acest scop:
a) toate declarațiile fiscale sunt depuse, pe perioada de prescripție a dreptului de a stabili obligații fiscale, potrivit vectorului fiscal, până la data întocmirii listei. Această condiție se consideră îndeplinită și în cazul în care, pentru perioadele în care nu s-au depus declarații fiscale, obligațiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de către organul fiscal;
b) au fost achitate la scadență/termenul de plată prevăzut de lege, obligațiile fiscale principale și accesorii, în trimestrul pentru care se realizează publicarea listei;
c) agenții economici nu înregistrează obligații bugetare restante la data întocmirii listei.
Din categoria celor cuprinși în listă fac parte și contribuabilii care se încadrează în situațiile prevăzute la art. 157 alin. (2) și (3) din Codul de procedură fiscală, inclusiv cei care beneficiază de înlesniri la plată acordate potrivit legii, care se află în derulare.
Astfel, la nivelul județului Ialomița, figurează pe această lista 7.078 agenți economici care au îndeplinit până la data de 31 decembrie 2023, cumulativ, condițiile care au stat la baza întocmirii acestei liste.
Raportat pe fiecare subunitate teritoriala, situația se prezintă astfel:
–      89 de contribuabili mijlocii administrați de Biroul de administrare a Contribuabililor Mijlocii Ialomița;
– 2.667 de contribuabili administrați de Activitatea de colectare persoane juridice și fizice Slobozia;
– 2.927 de contribuabili administrați de Serviciul Fiscal Municipal Urziceni;
– 1.395   de contribuabili administrați de Serviciul Fiscal Municipal Fetești.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*