Zeci de intervenții ale pompierilor ialomițeni în minivacanța de Anul nou

Zeci de intervenții ale pompierilor ialomițeni în minivacanța de Anul nou. FOTO: ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au asigurat, zilnic, în perioada 30 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023, misiuni specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență. În cele patru zile, la nivel județean, s-au înregistrat 83 de intervenții, dintre care șase pentru stingerea incendiilor, 72 de cazuri SMURD, trei accidente rutiere și două misiuni de asigurare măsuri de prevenire și stingere a incendiilor la activități cultural-artistice.

  • Astfel, potrivit ISU Ialomița, în data de 30 decembrie, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la un magazin, în comuna Sfântu Gheorghe. Au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați, o cameră frigorifică de aproximativ șase metri pătrați, aparatură frigorifică, marfă reprezentând bunuri alimentare și obiecte de mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  • Pompierii ialomițeni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, în municipiul Slobozia, în data de 31 decembrie 2022. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.
  • Tot în data de 31 decembrie 2022, salvatorii din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier produs pe Autostrada Soarelui, km 142, în care a fost implicat un autoturism, în urma căruia a rezultat o victimă. După acordarea primului ajutor medical la locul evenimentului, victima a refuzat transportul la spital.
  • De asemenea, în data de 31 decembrie, în jurul orei 20.00, pompierii ialomițeni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs între două autoturisme, în urma căruia au rezultat 4 victime. În sprijin au intervenit și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea primului ajutor medical, pacienții au refuzat transportul la spital.
  • În data de 01 ianuarie 2023, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Coșereni, în care a fost implicat un autoturism. În urma coliziunii au rezultat două victime conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au fost evaluate și monitorizate de echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior refuzând transportul la spital.
  • Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit în data de 01 ianuarie 2023, în jurul orei 19:30, pentru lichidarea unui incendiu produs într-un apartament din municipiul Urziceni. Au ars obiecte de mobilier din bucătărie. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale proprietarei care prezenta un atac de panică, ulterior aceasta a refuzat transportul la spital.
  • Salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit în data de 02 ianuarie, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, în municipiul Slobozia. Au ars vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  • Două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință, în comuna Alexeni. A ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coș de fum, burlan defect sau neizolat față de materialele combustibile.
  • În data de 02 ianuarie 2023, trei echipaje de intervenție din cadrul Stației de pompieri Țăndărei, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru stingerea unui incendiu de furaje, în comuna Scânteia. Au ars aproximativ 120 de baloți de paie și lucernă. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical unei persoane de sex feminin ce prezenta un atac de panică, ulterior acesta refuzând transportul la spital.

Pompierii militari ialomițeni au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pe durata desfășurării a două evenimente cultural-artistice desfășurate în zilele de 30 și 31 decembrie, în Piața Revoluției din municipiul Slobozia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*