Angajat DGASPC Ialomița, prins când primea o mită de 600 de lei

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Ialomița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, au organizat ieri, 26 martie 2024, o acțiune de prindere în flagrant a unui funcționar public în timp ce primea o sumă de bani cu titlu de mită.

Potrivit DGA, este vorba despre un angajat al DGASPC Ialomița care a primit suma de 600 de lei de la o persoană, în schimbul neîndeplinirii atribuțiilor de serviciu.

“În fapt, martorul denunțător avea în îngrijire un minor aflat în plasament ce a părăsit anterior domiciliul acestuia, iar pentru a primi în continuare indemnizația de îngrijitor, angajatul DGASPC i-a cerut, lunar, suma de 600 de lei. Din cercetări a rezultat că era a patra lună în care persoana denunțătoare i-ar fi dat suma respectivă din indemnizația de îngrijire a minorului” – DGA.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

În cauză, față de angajatul DGASPC Ialomița s-a pus în mișcare acțiunea penală, iar procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*