Polițiștii ialomițeni au sancționat 46 de persoane pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Acțiuni pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus. FOTO IPJ Ialomita

Echipe mixte formate din polițiști din cadrul IPJ Ialomița, jandarmi și polițiști locali, au acționat în ultimele 24 de ore pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și a măsurilor impuse prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița, au fost organizate șapte acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 24 de obiective/locații și au fost legitimate peste 330 de persoane. Echipele de control au aplicat pe parcursul zilei de ieri 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.500 de lei.

Au fost sancționate 46 de persoane pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (nepurtarea măștii de protecție și nerespectarea distanțării fizice), în timp ce 20 de conducători auto au fost amendați pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea în intervalul orar 23.00 – 05.00.

Reamintim că este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent, la datorie, pe raza întregului județ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*