Amenzi de aproape 20.000 de lei, aplicate de polițiștii ialomițeni în acțiunile pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus

Amenzi aplicate de polițiștii în acțiunile pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean Ialomița, împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști locali, au continuat acțiunile în zonele de interes, respectiv in zonele unde se formează aglomerări de persoane, centre comerciale, piețe și mijloace de transport în comun. Scopul acțiunilor desfășurate este de a verifica modul în care se respectă măsurile de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor.

În urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Ialomița, echipele mixte de control au efectuat verificări la 43 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 182 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, în valoare de 18.000 de lei. De asemenea, în cadrul acțiunilor au fost verificate, în vederea respectării măsurilor de siguranță, 26 mijloace de transport, opt fiind mijloace destinate transportului în comun.

Acțiunile se desfășoară și în acest moment în sistem integrat, sănătatea și siguranța cetățenilor fiind prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

„Reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive, atât în spații deschise, cât și în cele închise – saloane, restaurante, baruri, săli de evenimente etc”, spun reprezentanții IPJ Ialomița.

Astfel, efective din cadrul Poliției Municipiului Slobozia s-au sesizat din oficiu, sâmbătă, 6 februarie, cu privire la faptul că într-un local public de pe raza localității era organizat un eveniment privat, la care participă mai multe persoane. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au sancționat administratorul unității economice și organizatorul evenimentului, cu amenzi în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*