AJFP Ialomița face precizări privind modalitățile de efectuare a plăților la Bugetul de Stat

AJFP Ialomița.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița aduce la cunoștință modalitățile prin care contribuabilii își pot îndeplini obligațiile de plată reprezentând impozite, taxe, contribuții și alte sume datorate bugetului general consolidat:

  • Cu cardul bancar – on-line (prin intermediul Spațiului Privat Virtual sau al platformei guvernamentale www.ghiseul.ro) sau la casieriile Trezoreriei Statului pe raza cărora contribuabilii persoane fizice își au domiciliul fiscal. Plata cu cardul bancar este disponibilă momentan pentru persoanele fizice.
  • Prin virament bancar. Codurile IBAN aferente conturilor unităților Trezoreriei Statului se regăsesc pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în secțiunea Asistență contribuabili/ Plata obligațiilor fiscale/ Codurile IBAN. Facem precizarea că ordinul de plată poate fi completat și cu ajutorul aplicației OPFV disponibilă pe site-ul ANAF, în secțiunea Asistență contribuabili/ Programe utile. Pentru efectuarea plăților prin virament bancar pot fi utilizate și serviciile e-banking.
  • Prin ordin de plată multiplu electronic (OPME). OPME se depune on-line prin Sistemul național de raportare Forexebug de către instituțiile publice, respectiv, prin intermediul serviciului Depunere declarații de către operatorii economici și alte entități decât instituțiile publice.
  • Cu numerar, la casieriile Trezoreriei Statului pe raza cărora contribuabilii își au domiciliul fiscal (adresa unde locuiesc efectiv, sediul activității, sediul social).
  • Prin mandat poștal.

În contextul actual, al riscului răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19), se recomandă contribuabililor plata obligațiilor la bugetul de stat prin mijloace electronice. Reamintim că pentru înregistrarea în Spațiul Privat Virtual, persoanele fizice și juridice accesează secțiunea Inregistrare în Spațiul Privat Virtual de pe site-ul ANAF.

Totodată, facem precizarea că aceste informații sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro în secțiunea Asistență contribuabili/ Servicii oferite contribuabililor/ Ghiduri curente și alte materiale informative – Broșura privind modalitățile de efectuare a plăților către Agenția Națională de Administrare Fiscală, actualizată, care prezintă detaliat informații privind plata obligațiilor fiscale la bugetul de stat (postată în data de 19.04.2021), alături de alte materiale informative (actualizate în anul 2021), care vin în sprijinul contribuabililor pentru conformare voluntară la declararea și plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat consolidat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*