AJFP Ialomița a rambursat aproape 40 de milioane de lei în primele cinci luni ale anului

Mai mulți bani. FOTO arhivă
Mai mulți bani. FOTO arhivă

Administrația Județeană Finanțelor Publice (AJFP) Ialomița a reușit să ramburseze în primele cinci luni ale acestui an o sumă totală de peste 39,69 milioane de lei în TVA, potrivit datelor furnizate de selecția națională. Această valoare reprezintă o creștere semnificativă de 9,17 milioane de lei în comparație cu perioada similară a anului precedent.

Pe lângă sumele rambursate, au fost efectuate și autocompensări în valoare de peste 17,42 milioane de lei, folosind TVA-ul ce trebuia returnat. Astfel, în total, AJFP Ialomița a gestionat cu succes restituiri și autocompensări într-un efort de eficientizare a sistemului fiscal.

Distribuind volumul restituirilor efective de TVA pe fiecare subunitate teritorială, situația se prezintă astfel: Activitatea de colectare pentru persoane juridice și fizice din Slobozia a rambursat 16,58 milioane de lei, înregistrând o creștere de 4,93 milioane de lei față de aceeași perioadă a anului 2022. Serviciul Fiscal Municipal Urziceni a raportat un total de 6,58 milioane de lei rambursați, în creștere cu 438,32 mii lei față de anul precedent. În schimb, Serviciul Fiscal Municipal Fetești a înregistrat o sumă mai mică, de 3,53 milioane de lei, cu 354,51 mii de lei mai puțin decât în perioada ianuarie – mai 2022. Biroul de administrare a Contribuabililor Mijlocii Ialomița a rambursat un total de 13 milioane de lei, înregistrând o scădere de 4,15 mii de lei față de primele cinci luni ale anului anterior.

Agenții economici interesați să obțină informații cu privire la soluționarea deconturilor proprii, care implică sume negative de TVA și opțiunea de rambursare, sunt îndrumați să consulte site-ul ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) pentru mai multe detalii, la adresa: https://www.anaf.ro/SolDecont/.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*