Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița recomandă folosirea serviciilor electronice

Sigla ANAF

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Ialomița reamintește contribuabililor, având în vedere contextul actual al infecției cu noul coronavirus, precum și a respectării distanțării sociale, că la nivelul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, au fost implementate servicii electronice menite a facilita îndeplinirea obligațiilor declarative și de plată ale contribuabililor.

Serviciul Spațiul Privat Virtual este ușor de accesat, gratuit și disponibil 24 de ore din 24, atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice sau entităților fără personalitate juridică. Acest serviciu online permite obținerea informațiilor fiscale privind situația fiscală, depunerea electronică a declarațiilor fiscale și primirea electronică a documentelor și a actelor administrativ fiscale.

„Menționăm că toate documentele puse la dispoziția persoanelor fizice, persoanelor juridice sau altei entități fără personalitate juridică prin intermediul Spațiului Privat Virtual sunt înscrisuri cărora li s-a incorporat sau li s-a asociat logic o semnătură electronică extinsă în sensul Legii 455/2001, republicată și al Regulamentului (UE) nr. 910/2014 nefiind necesară prezentarea la organul fiscal pentru semnătură sau stampilă”, au transmis reprezentanții AJFP Ialomița.

Instrucțiunile privind înrolarea în Spațiul Privat Virtual sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro, la următorul link: https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/inreg_inrol_pf_pj_spv.

De asemenea, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor persoane fizice și juridice că pentru transmiterea de solicitări de asistență în domeniul fiscal pot utiliza Formularul de contact disponibil, atât pe website-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cât și în cadrul serviciului Spațiul Privat Virtual. Adresele de e-mail ce pot fi utilizate de instituțiile/autoritățile publice sunt disponibile pe website-ul ANAF, accesând link-ul: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/email_institutional.pdf

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*