Activități preventive desfășurate de polițiștii ialomițeni în mediul școlar

Activități preventive desfășurate de polițiștii ialomițeni în mediul școlar. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni au continuat activitățile preventive la sfârșitul săptămânii trecute. Aceștia s-au întâlnit cu elevii de liceu și cadrele didactice, în cadrul proiectului „Bullying în școala mea – aleg să mă implic”.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Ialomița și Biroului de Ordine Publică Slobozia au acționat pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, precum și pentru prevenirea/depistarea faptelor ce constituie contravenții.

Polițiștii au desfășurat activități în cadrul proiectul județean Bullying în școala mea-aleg să mă implic cu elevii Colegiului Național Mihai Viteazul din municipiul Slobozia, în care s-au prezentat aspecte privind prevenirea şi diminuarea cazurilor de violență în rândul copiilor, consilierea acestora cât și a familiilor lor şi promovarea comportamentelor nonviolente.

De asemenea, polițiștii au discutat cu elevii despre evenimentele în care au fost implicați minori, cauze generatoare ale fenomenului violenței în incinta și în zona adiacentă unității de învățământ, fiind puse în discuție și prevederile Regulamentului de ordine interioară din unitatea de învățământ în cauză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*