Activități preventive desfășurate de polițiștii ialomițeni în mediul școlar din Fetești

Activități ale polițiștilor ialomițeni alături de elevi. FOTO: cu rol ilustrativ

Polițiștii din Fetești au continuat activitățile preventive și s-au întâlnit cu elevii și cadrele didactice, în cadrul campaniilor pentru prevenirea furturilor din locuințe și a faptelor de violență (bullying) în unitățile de învățământ preuniversitar.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița, în zilele de 23 și 24 noiembrie, polițiștii din Fetești au acționat pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, precum și pentru prevenirea/depistarea faptelor ce constituie contravenții.

Polițiștii au desfășurat activități în cadrul campaniei de prevenire a furturilor din locuințe “#sigurACASĂ” și a celei pentru prevenirea faptelor de violență (bullying) în unitățile de învățământ preuniversitar “Ia atitudine, spune stop violenței!” cu elevii unităților școlare din municipiul Fetești, în care s-au prezentat aspecte privind prevenirea și diminuarea cazurilor de violență în rândul copiilor, consilierea acestora cât și a familiilor lor și promovarea comportamentelor nonviolente.

De asemenea, polițiștii au discutat cu elevii despre evenimentele în care au fost implicați minori, cauze generatoare ale fenomenului violenței în incinta și în zona adiacentă unității de învățământ și au fost informați și cu privire la prevederile legislative în materia traficului și consumului de droguri.

Pe parcursul derulării activităților, polițiștii au prezentat copiilor modalitățile de prevenire a furturilor din locuințe, inclusiv printr-un comportament responsabil în mediul online.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*