Acțiunile polițiștilor ialomițeni pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 s-au soldat cu amenzi de peste 13.000 de lei

Acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19, continuă. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au desfășurat, în ultimele 24 de ore, în colaborare cu celelalte instituții de la nivel teritorial, noi acțiuni, în vederea verificării modului în care se respectă normele impuse prin Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița, forțele de ordine au acționat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19. În cadrul activităților au fost verificate 499 persoane, precum și opt mijloace de transport în comun.

În cursul zilei de ieri au fost verificate 24 de societăți comerciale, unde polițiștii și reprezentații celorlalte structuri cu care s-a acționat în sistem integrat au transmis reprezentanților agenților comerciali să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii ialomițeni au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.400 de lei, după cum urmează:

  • 67 de sancțiuni, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală;
  • 26 sancțiuni, persoanelor identificate că nu au respectat restricțiile privind deplasarea/ libera circulație (în intervalul orar 22.00 – 05.00).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*