Acțiuni pentru prevenirea consumului de alcool și droguri la volan, desfășurate de polițiștii ialomițeni

Polițiștii rutieri ialomițeni au acționat vineri, 26 august, în scop preventiv, pe principalele artere rutiere din județ, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente de circulație. Un bărbat urmărit internațional a fost depistat în cadrul unui filtru rutier. Activitățile au avut ca principal obiectiv depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, în vederea scăderii numărului de accidente rutiere. La activități au fost folosite aparatele alcooltest și drug test.

Potrivit IPJ Ialomița, în acest context, participanții la trafic au fost informații cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de droguri, au primit anumite informații cu privire la sancțiunile legislative aplicabile, precum și o serie de recomandări și mesaje, menite să conducă la prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe psihoactive.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, fiind totodată reținute patru permise de conducere și retrase trei certificate de înmatriculare.

În cadrul unui filtru rutier pe raza municipiului Slobozia, polițiștii au depistat în flagrant, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice având permisul suspendat. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul figurează urmărit internațional, în baza unui mandat european de arestare, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra proprietății, pe teritoriul statului italian. Bărbatul a fost preluat de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.

Acțiunile preventive și combative privind consumul de alcool și substanțe psihoactive la volan vor continua și în perioada următoare, polițiștii rutieri vor acționa cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naționale și județene, în scopul prevenirii accidentelor și ambuteiajelor rutiere, a fluidizării circulației, a combaterii vitezei excesive, precum și a consumului de băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*