Acțiuni ale AJFP Ialomița în luna martie pentru reducerea evaziunii fiscale

AJFP Ialomița.

Strategia Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) 2021-2024 și-a fixat ca obiectiv strategic reducerea evaziunii fiscale și a economiei subterane, în vederea menținerii unui mediu economic echitabil pentru toți contribuabilii.

Pentru îndeplinirea acestui deziderat, Activitatea de Inspecție Fiscală din cadrul AJFP Ialomița a efectuat, în luna martie, controale la contribuabili persoane fizice și juridice 2021, înregistrând următoarele rezultate:

  • 26 de inspecții fiscale efectuate (finalizate), din care: 18 la contribuabili persoane juridice și 8 la contribuabili persoane fizice;
  • 18 controale (controale inopinate și controale încrucișate), din care: 15 la contribuabili persoane juridice și 3 la contribuabili persoane fizice;
  • 1.857,79 mii lei obligații suplimentare stabilite, din care: 1.727,13 mii lei la contribuabili persoane juridice și 130,66 mii lei la contribuabili persoane fizice.

Din punct de vedere al ponderii impozitelor în totalul obligațiilor suplimentare stabilite, sumele din TVA dețin ponderea cea mai importantă, respectiv 80,53 la sută (1.496,22 mii lei).

Principalele acțiuni în care au fost implicate structurile de inspecție fiscală în luna martie 2021:

  • controale inopinate pentru creșterea gradului de conformare voluntară la declarare și plată a obligațiilor fiscale de către contribuabili;
  • inspecții fiscale din proprie inițiativă efectuate la contribuabili persoane juridice și persoane fizice, care prezintă risc fiscal ridicat; pentru verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor de către contribuabili;
  • verificarea sau stabilirea, după caz, a bazelor de impozitare și a situațiilor de fapt aferente;
  • inspecții fiscale efectuate în vederea soluționării în termen a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru control anticipat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*