Acțiune a polițiștilor ialomițeni pentru siguranța cetățenilor în mediul rural

Polițiștii ialomițeni au organizat miercuri, 18 mai, pe raza comunelor Ciulnița, Gheorghe Lazăr, Perieți și Andrășești o acțiune cu efective mărite de prevenire și combatere a nerespectării normelor de conviețuire socială, a furturilor de animale precum și disciplinarea traficului rutier.

În cadrul activităților s-a urmărit prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zona barurilor și a altor localuri de alimentație publică, prevenirea și combaterea faptelor cu violență și depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor astfel de fapte, precum și modul în care participanții la trafic, în special conducătorii auto, respectă prevederile Codului Rutier.

S-a acționat în intervalul orar 15.00 – 18.00, echipele mixte de control acționând pe principalele artere de circulație concomitent fiind constituite și filtre rutiere pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influența băuturilor alcoolice, cu auto neînmatriculate sau fără permis de conducere. În total, au fost legitimate peste 123 de persoane și au fost oprite pentru control aproximativ 100 de autovehicule.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, dintre care 6 la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 11 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 2 la HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor. Valoarea totală a amenzilor a fost de 4.495 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*