Acțiune a polițiștilor ialomițeni pe linia transportului de persoane

Acțiune a polițiștilor ialomițeni pe linia transportului de persoane. FOTO: IPJ Ialomița

Polițiștii rutieri ialomițeni au desfășurat, în cursul dimineții de marți, 31 ianuarie, în intervalul orar 07.30 – 09.00, pe drumurile publice din județ, acțiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deținerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport și de conducătorul auto, verificarea respectării traseului și a graficului de circulație cu opririle aferente, respectarea capacității maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situațiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecției tehnice periodice a autovehiculului.

Polițiștii au testat cu aparatul etilotest toți conducătorii de autovehicule care efectuează acest gen de transport, în vederea identificării conducătorilor care au consumat băuturi alcoolice.

„În cadrul unui filtru pe DN 2C, polițiștii Serviciului Rutier au oprit, pentru control, un microbuz ce efectua transport rutier de persoane peste limita numărului de locuri înscris în certificatul de înmatriculare pe ruta Amara-Slobozia, 12 pasageri fiind transportați în picioare. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor HG69/2012”, au precizat reprezentanții IPJ Ialomița.

Scopul acțiunii a fost unul preventiv și a vizat impunerea disciplinei rutiere în domeniul transportului public de persoane și menținerea trendului descendent în ceea ce privește numărul de evenimente rutiere în care pot fi implicate astfel de autovehicule.

Polițiștii reamintesc conducătorilor auto care efectuează transport de persoane că nerespectarea obligației de a efectua transport rutier de persoane numai în limita numărului de locuri înscris în certificatul de înmatriculare, se sancționează cu amendă de la 9.000 la 12.000 de lei. De asemenea, nerespectarea de către conducătorul auto, în cazul efectuării transportului rutier de persoane, a obligației de a emite bilete sau legitimații de călătorie sau emiterea de bilete sau legitimații de călătorie necorespunzătoare tarifelor aferente distanței parcurse de persoanele transportate, se sancționează cu amendă de la 9.000 la 12.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*