A fost publicată metodologia prin care se pot înscrie copiii în clasele primare

Școala gimnazială Gheorghe Lazăr, Slobozia. FOTO Adrian Boioglu
Derularea Programului Lapte, Corn și Măr în instituțiile de învățământ din județul Ialomița

Ministerul Educației și Cercetării a publicat Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021, precum și Calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare.

Părinţii şi pe cei interesaţi să pot consulte umătoarele documente, disponibile în unitățile de învățământ și pe pe site-ul inspectoratului școlar, începând cu 24 februarie 2020, și să participe la întâlnirile pentru informarea și consilierea părinților copiilor din grădiniță care vor fi înscriși, în anul școlar 2020 – 2021, în învățământul primar:

  • ANEXA nr. 1 la ordinul MEC nr. 3277/17.02.2020 pentru aprobarea Calendarului și a Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021;
  • ANEXA nr. 2 la ordinul MEC nr. 3277/17.02.2020 pentru aprobarea Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021;
  • programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, evaluare solicitată de părinți, în conformitate cu prevederile din Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021, conform ordinului MEC;
  • configurația circumscripțiilor școlare pentru fiecare unitate de învățământ.

În fiecare unitate de învățământ se va desfășura activitatea „Ziua porților deschise”, zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*