Incendiu la o casă în comuna ialomițeană Gheorghe Lazăr, soldat cu două victime

Incendiu la o casă în comuna Gheorghe Lazăr, soldat cu două victime. FOTO ISU Ialomița

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Slobozia au fost alertați miercuri, 2 iunie, să intervină în comuna Gheorghe Lazăr, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.

Potrivit ISU Ialomița, trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă precum și un echipaj SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. La locul evenimentului s-a deplasat și un echipaj al SAJ Ialomița – substația Slobozia, venit în sprijin. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unei camere, cu pericol de extindere la întreaga casă.

„Intervenția promptă a salvatorilor a condus la localizarea rapidă a incendiului și lichidarea acestuia după mai bine de două ore, aceștia reușind să stingă focarele și să îndepărteze elementele distruse de foc. Echipajele SMURD și SAJ au acordat îngrijiri medicale la două victime conștiente: un bărbat cu vârsta de aproximativ 69 de ani, care prezenta arsuri la nivelul feței și membrelor superioare, după evaluare a fost preluat și transportat de echipajul SAJ la Spitalul Județean de Urgență Slobozia și o femeie cu vârsta de aproximativ 62 de ani care a suferit un atac de panică, după evaluare a refuzat transportul la spital”, au transmis reprezentanții ISU Ialomița.

Au ars în totalitate bunurile materiale din camera de unde s-a declanșat incendiul, articole de îmbrăcăminte, două uși, o fereastră, tavanul confecționat din lemn pe aproximativ opt metri pătrați și documente personale.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit datorat unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*