26 de persoane au avut nevoie de ajutorul echipajelor SMURD Ialomița în ultimele 24 de ore

Echipaj SMURD. FOTO cu rol ilustrativ

26 de persoane au avut nevoie de ajutorul echipajelor SMURD, la nivelul județului Ialomița, în ultimele 24 de ore.

Potrivit ISU Ialomița, pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 37 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 24 de ore (02.04.2024).

La nivel județean, 26 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de aceștia, amintim:

În data de 2 aprilie, în jurul orei 11:50, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Slobozia, în care au fost implicate două autoturisme. La locul evenimentului au fost alocate de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare. În sprijinul acestora au acționat și două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

În urma coliziunii 4 persoane, conștiente și cooperante au fost asistate medical la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acestora la o unitate spitalicească.

Salvatorii de la Stația de pompieri Fetești au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la o anexă gospodărească, în localitatea Bordușani.

Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane care prezenta arsuri de gradul I la nivelul membrelor superioare, ulterior aceasta nu a necesitat transportul la o unitate medicală. În urma evenimentului a ars anexa gospodărească. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

Două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă au intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs la un adăpost metalic, în localitatea Amara. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scântei mecanice. A ars adăpostul metalic în proporție de 80%.

Detașamentul de pompieri Urziceni, cu o autospecială de descarcerare a intervenit la un accident rutier, produs în comuna Glodeanu Sărat, sat Pitulicea, în care a fost implicat un autoturism. În urma impactului a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată. După acordarea primului ajutor medical, persoana a fost transportată la spital pentru investigații medicale.

De asemenea, pe fondul avertizării meteorologice de cod portocaliu de vânt puternic, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit pentru înlăturarea unui acoperiș de bloc căzut pe un autoturism, în municipiul Urziceni. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 7 incendii înregistrate la nivel județean .

Din totalul celor 7 incendii care au avut loc în perioada menționată, 2 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectați aproximativ 3000 de metri pătrați de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost foc deschis în spații deschise, jar sau scântei și fumatul în locuri nepermise.

Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*