15 iunie – Ziua dedicată competițiilor cu Serviciile Voluntare şi Private pentru Situații de Urgență

Mașină de pompieri

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița desfășoară miercuri, 15 iunie, începând cu ora 09.00, etapa județeană a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situații de Urgență.

Concursul, organizat în colaborare cu Consiliul Județean Ialomița, va avea loc pe Stadionul Municipal din Slobozia şi va cuprinde trei probe practice (pista cu obstacole pe 100 m, ștafeta 4×100 m și dispozitivul de intervenție), în care se vor întrece membrii serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență din cadrul unor localități și operatori economici din județ.

Echipajele clasate pe locul I la cele două secțiuni – SVSU și SPSU – se vor califica la faza interjudețeană, care va fi organizată în județul Constanța, în luna iulie a anului curent, cu adversari din alte șase județe învecinate.

Dezvoltarea şi perfecționarea aptitudinilor si deprinderilor necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenție în situații de urgență reprezintă premisele organizării acestei competiții anuale. Membrii serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență reprezintă un real sprijin în gestionarea situațiilor de urgență pentru pompierii profesioniști, întrucât aceștia asigură prima intervenție până la sosirea forțelor ISU Ialomița și colaborează permanent cu echipajele noastre în limitarea cât mai rapidă a efectelor situațiilor de urgență de orice natură.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*