Zeci de polițiști și jandarmi au descins în Urziceni, într-o acțiune de combatere a faptelor antisociale

Acțiune de prevenire cu forțe mărite în Urziceni. FOTO IPJ Ialomița

Peste 70 de efective ale poliției și jandarmeriei au descins, miercuri, în municipiul Urziceni, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea climatului de ordine publică şi siguranță rutieră.

Potrivit IPJ Ialomița, 45 de polițiști din structurile de ordine publică, poliție rutieră, criminalistică, investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale, precum și 28 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Ialomița, au desfășurat, miercuri, o acțiune pe raza municipiului Urziceni în vederea prevenirii infracționalității stradale, riscului rutier precum și respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Polițiștii au legitimat un număr de 333 de persoane și controlat peste 275 de autovehicule. Pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care pe timpul desfășurării acțiunii au fost depistați la volan încălcând normele rutiere, în valoare de peste 29.100 de lei. De asemenea, au fost reținute patru permise de conducere, din care trei pentru alcool, și retrase două certificate de înmatriculare pentru expirarea inspecției tehnice periodice.

Acțiune de prevenire cu forțe mărite în Urziceni. FOTO IPJ Ialomița

Și polițiștii de investigare a criminalității economice au acționat în cadrul raziei pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală. A fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, în valoare de 2.000 lei. Pentru neregulile constatate au fost confiscate bunuri, respectiv produse alimentare și cosmetice, comercializate fără documente de proveniență. Au mai fost constate două infracțiuni, din care una la regimul rutier și una de natură economică.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe raza județului Ialomița, echipajele de polițiști acționând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID 19, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*