Dosare penale pentru doi șoferi, depistați de polițiștii ialomițeni, în trafic, sub influența alcoolului

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiștii ialomițeni. FOTO cu rol ilustrativ

Doi bărbați s-au ales cu dosare de cercetare penală după ce au fost depistați în trafic, de către polițiștii ialomițeni, în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice. În plus, unul dintre ei urcase la volan deși nu avea nici permis de conducere.

Potrivit IPJ Ialomița, duminică, 21 noiembrie, în jurul orei 17.00 , polițiștii din cadrul Secției Rurală nr. 5 Jilavele, în timp ce efectuau un filtru rutier pe DN 1D, în comuna Bărbulești, au observat în trafic un autoturism ce avea o deplasare sinuoasă. Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul polițiștilor aceștia au pornit în urmărirea lui, reușindu-se oprirea autovehiculului la intrare în municipiul Urziceni.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că la volan se afla un bărbat în vârstă de 35 de ani, din județul Prahova, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,52 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la camera de gardă a Spitalului Municipal Urziceni, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”.

Tot duminică, 21 noiembrie, în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au depistat în trafic, pe raza municipiului Urziceni, un conducătorul auto aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul în vârstă de 35 de ani, din comuna Ion Roată a fost oprit în trafic și testat cu aparatul Drager, care a indicat o valoare de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus de polițiști la camera de gardă a Spitalului Municipal de Urziceni unde i-au fost prelevate mostre de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*