Zeci de misiuni desfășurate de pompierii ialomițeni la sfârșitul săptămânii trecute

Zeci de misiune desfășurate de pompierii la sfârșitul săptămânii trecute. FOTO: ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Potrivit ISU Ialomița, stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor sau salvarea animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 57 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (11 – 13 noiembrie). La nivel județean, 41 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

  • În data de 11 noiembrie, un echipaj de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a fost solicitat să intervină la o misiune de salvare/recuperare a unui animal din medii ostile vieții (porc de aproximativ 100 de kilograme) căzut într-o groapă adâncă de 1,5 metri, în localitatea Balaciu. Animalul a fost recuperat în condiții de siguranță cu accesoriile din dotare și predat proprietarilor.
  • Două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Gura Ialomiței, în care au fost implicate două autovehicule (un autotren și o autoutilitară) și patru persoane. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat două victime conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au fost evaluate și monitorizate de echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind transportate la Spitalul Orășenesc Țăndărei. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
  • În perioada de referință, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD au intervenit la un accident rutier produs în localitatea Movilița, pe DN 2, în care au fost implicate trei autoturisme și opt persoane (7 adulți și un minor cu vârsta de aproximativ 3 ani). În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma impactului a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost monitorizată la locul solicitării de către echipajele medicale, ulterior fiind transportată la Spitalul Municipal Urziceni, pentru investigații suplimentare.
  • În data de 11 noiembrie, salvatorii din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au intervenit la un accident rutier, produs în orașul Țăndărei, în care a fost implicat un autoturism, în urma căruia a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al SAJ Ialomița, tip B2. După acordarea primului ajutor medical la fața locului, aceasta a fost preluată și transportată la Spitalul Orășenesc Țăndărei. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
  • De asemenea, în data de 12 noiembrie, în jurul orei 14:00, salvatorii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină la un accident rutier, produs în localitatea Movilița, pe DN 2, în care au fost implicate două autoturisme, în urma căruia au rezultat două victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate. După acordarea primului ajutor medical la locul accidentului, acestea au refuzat transportul la spital.
  • O intervenție soldată cu victime a avut loc duminică, în jurul orei 18:45, când un echipaj operativ din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia a intervenit pentru asigurare măsuri PSI, în urma exploziei unei butelii de aragaz, în locuința unui cetățean din comuna Grivița, sat Smirna. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. Explozia nu a fost urmată de incendiu. În urma deflagrației a rezultat rănirea celor doi proprietari ( persoană de sex masculin în vârstă de aproximativ 63 de ani, prezentând arsuri de gradul I și II, la nivelul feței și persoană de sex feminin în vârstă de aproximativ 70 de ani, prezentând arsuri la nivelul membrelor inferioare și a părului). Victimele au fost evaluate de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Au fost distruse geamul și ușa bucătăriei.
  • O altă misiune care a necesitat efort complex din partea salvatorilor ialomițeni a avut loc duminică, 14 noiembrie, în jurul orei 00:00, când trei echipaje operative din cadrul Stației de pompieri Fetești, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean din municipiul Fetești. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După o intervenție de aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat. Au ars: acoperișul locuinței construit din astereală din lemn și învelit cu țiglă, pe o suprafață de aproximativ 130 de metri pătrați, patru uși de interior din lemn și 8 geamuri PVC. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jarul, generat de un coș de fum neprotejat termic.
  • În data de 11 noiembrie, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a fost alocat pentru stingerea unui incendiu produs la un stâlp de distribuție a energiei electrice, în comuna Alexeni. Au ars aproximativ 50 de centimetri de cablu electric. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  • În data de 12 noiembrie, în jurul orei 13:15, salvatorii militari din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generate de producerea unui incendiu la un grup de transformare a curentului electric, în orașul Țăndărei, în urma căruia au ars aproximativ 2 metri liniari de izolație cablu electric și 3 contactori de tensiune din postul de transformare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*