Zeci de intervenții ale pompierilor ialomițeni, realizate la sfârșitul săptămânii trecute

Incendiu Cocora. FOTO: ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, intervențiile în cazul accidentelor rutiere și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 50 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore. La nivel județean, 43 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

  • În data de 03 februarie, în jurul orei 16.30, salvatorii de la Detașamentul de pompieri Slobozia au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință, în comuna Cocora. Au ars tavanul din lemn pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, obiecte de mobilier și articole vestimentare. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzit. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul SMURD aflat la locul evenimentului a acordat primul ajutor medical unei persoane de sex masculin, în vârstă de aproximativ 51 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, acesta nu a necesitat transportul la spital.
  • Salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit în data de 03 februarie, în jurul orei 18:40, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare la un accident rutier, produs pe DN2, în localitatea Ciocârlia, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă, conștientă și cooperantă, care a fost monitorizată de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind transportată la Spitalul Municipal Urziceni.
  • Tot în data de 03 februarie, în jurul orei 18:40, două echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Fetești, în care a fost implicat un autoturism, în care se aflau 3 persoane. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier, o victimă a fost transportată la Spitalul Municipal Fetești. Celelalte două persoane implicate au fost monitorizate de echipajul SMURD aflat la locul intervenției, ulterior acestea au refuzat transportul la spital.
  • În data de 05 februarie, două echipaje de la Stația de pompieri Țăndărei au intervenit la un accident rutier, în care a fost implicat un autoturism, în care se aflau 3 persoane, în comuna Platonești, sat Lăcusteni. În urma evenimentului rutier au rezultat 3 victime, printre care doi minori. După acordarea primului ajutor medical la locul evenimentului, cele trei persoane implicate au fost transportate la Spitalul Orășenesc Țăndărei.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*