Zeci de amenzi aplicate de polițiștii ialomițeni pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Acțiuni zilnice pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2. FOTO IPJ Ialomița

Verificările desfășurate ieri de polițiștii ialomițeni, în cadrul activităților de prevenire și limitare a infectării cu virusul SARS CoV-2, au dus la identificarea și sancționarea a 54 de cetățeni care nu au respectat măsurile protecție individuală și a 22 persoane care au circulat pe timpul nopții.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița, în ultimele 24 de ore, 74 polițiști și 30 de polițiști locali au acționat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19. În cadrul activităților au fost verificate 691 de persoane, precum și 13 mijloace de transport în comun.

În cursul zilei de ieri au fost verificate 25 de locații și 5 societăți comerciale, unde polițiștii și reprezentații celorlalte structuri cu care s-a acționat în sistem integrat au transmis reprezentanților agenților comerciali să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii ialomițeni au aplicat 76 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.000 de lei, după cum urmează:

  • 54 de sancțiuni, în valoare de 8.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală;
  • 22 sancțiuni, în valoare de 14.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00 – 05.00).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*