UPDATE EXCLUSIV VIDEO Un instructor auto ialomițean a oferit unui elev o lecție de “Așa NU”. Explicația acestuia după apariția imaginilor

Instructorul deranjat. FOTO Captură video

Un instructor auto este căutat de către polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Ialomița după ce în mediul online a apărut o filmare cu respectivul, oferindu-i elevului său o lecție de „șmecherie“ la volan.

Proastele apucături la volan se pot dobândi chiar din timpul școlii de șoferi dacă nimerești peste instructorul care (nu)trebuie. O intrare pe interzis, o parcare pe locul persoanelor cu dizabilități sau depășirea coloanei de mașini sunt lucrurile cu care îi deranjează în general pe participanții la traficul de pe șoselele României cărora le mai pasă de respectarea Codului Rutier și a bunelor maniere.

Camera de bord a unui tânăr șofer a surprins un astfel de caz, fiind vorba de o mașină de școală, iar instructorul, care teoretic ar fi trebuit să își învețe, să își sfătuiască elevul de bine, l-a pus să depășească o coloană de mașini care aștepta intrarea într-o intersecție.

Reprezentanții IPJ Ialomița au precizat că, în urma apariției în spațiul public, s-au autosesizat, fiind dispuse verificări în acest sens, urmând ca instructorul auto să fie identificat și a se lua măsurile legale ce se impun.

UPDATE Ora 18.25

„În urma imaginilor apărute în spațiul public, instructorul auto a fost identificat și a fost invitat mâine, 15 ianuarie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița pentru clarificarea situației de fapt“, au transmis reprezentanții IPJ Ialomița pentru jurnaliștii Ialomița NEWS.

UPDATE 15 ianuarie: Așa cum era normal, Instructorul auto care apare în imagini a fost contactat de jurnaliștii Ialomița NEWS. Declarația acestuia contrazice ceea ce a fost surprins în video.

„I-am reținut numărul mașinii, era un Volskwagen negru, IL 36 (…), era un puști de 18 – 19 ani. Am vrut inițial să merg la poliție. I-am zis: măi copile, tu dacă nu te băgai în stânga – bara lui era trecută jumătate de metru pe sensul de unde veneam eu, pe contrasens el, efectiv el mi-a blocat revenirea pe dreapta, dacă mă lăsai să revin pe dreapta, nu se întâmpla absolut nimic. Stătusem 10 – 15 secunde, nu venea nimic din față și i-am spus celui de la volan: punem semnalul, ne deplasăm puțin mai în față, pentru că era loc mai în față, eu să revin lângă ax să fac la stânga. Eu nu am de ce să stau în spetele coloanei care face dreapta și era oprită la barieră. Acolo e linie discontinuă. Cel aflat la volan s-a speriat, s-a blocat și a frânat. Am permis de 40 de ani și lucrez ca instructor de la 23 de ani, am o vechime de 33 în această meserie și nu am avut nici o abatere, nici o sancțiune“ a declarat Mihai Vasile, instructorul auto care apare în imagini.

Iată imaginile transmise pe adresa redacției de către un cititor Ialomița NEWS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*