UPDATE EXCLUSIV VIDEO Un instructor auto ialomițean a oferit unui elev o lecție de “Așa NU”. Explicația acestuia după apariția imaginilor

Instructorul deranjat. FOTO Captură video

Un instructor auto este căutat de către polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Ialomița după ce în mediul online a apărut o filmare cu respectivul, oferindu-i elevului său o lecție de „șmecherie“ la volan.

Proastele apucături la volan se pot dobândi chiar din timpul școlii de șoferi dacă nimerești peste instructorul care (nu)trebuie. O intrare pe interzis, o parcare pe locul persoanelor cu dizabilități sau depășirea coloanei de mașini sunt lucrurile cu care îi deranjează în general pe participanții la traficul de pe șoselele României cărora le mai pasă de respectarea Codului Rutier și a bunelor maniere.

Camera de bord a unui tânăr șofer a surprins un astfel de caz, fiind vorba de o mașină de școală, iar instructorul, care teoretic ar fi trebuit să își învețe, să își sfătuiască elevul de bine, l-a pus să depășească o coloană de mașini care aștepta intrarea într-o intersecție.

Reprezentanții IPJ Ialomița au precizat că, în urma apariției în spațiul public, s-au autosesizat, fiind dispuse verificări în acest sens, urmând ca instructorul auto să fie identificat și a se lua măsurile legale ce se impun.

UPDATE Ora 18.25

„În urma imaginilor apărute în spațiul public, instructorul auto a fost identificat și a fost invitat mâine, 15 ianuarie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița pentru clarificarea situației de fapt“, au transmis reprezentanții IPJ Ialomița pentru jurnaliștii Ialomița NEWS.

UPDATE 15 ianuarie: Așa cum era normal, Instructorul auto care apare în imagini a fost contactat de jurnaliștii Ialomița NEWS. Declarația acestuia contrazice ceea ce a fost surprins în video.

„I-am reținut numărul mașinii, era un Volskwagen negru, IL 36 (…), era un puști de 18 – 19 ani. Am vrut inițial să merg la poliție. I-am zis: măi copile, tu dacă nu te băgai în stânga – bara lui era trecută jumătate de metru pe sensul de unde veneam eu, pe contrasens el, efectiv el mi-a blocat revenirea pe dreapta, dacă mă lăsai să revin pe dreapta, nu se întâmpla absolut nimic. Stătusem 10 – 15 secunde, nu venea nimic din față și i-am spus celui de la volan: punem semnalul, ne deplasăm puțin mai în față, pentru că era loc mai în față, eu să revin lângă ax să fac la stânga. Eu nu am de ce să stau în spetele coloanei care face dreapta și era oprită la barieră. Acolo e linie discontinuă. Cel aflat la volan s-a speriat, s-a blocat și a frânat. Am permis de 40 de ani și lucrez ca instructor de la 23 de ani, am o vechime de 33 în această meserie și nu am avut nici o abatere, nici o sancțiune“ a declarat Mihai Vasile, instructorul auto care apare în imagini.

Iată imaginile transmise pe adresa redacției de către un cititor Ialomița NEWS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  • Declaratia e plina de inadvertente ,adica cel mai slb politist i-si da seama ca minte .
   De ex chestia cu pune semnal -la deplasarea pe aceasi banda de ce sa pui semnal? Circulabila in acel moment era decat o banda pe sens . De unde sa revina? legea zice ca incadrarea la intersectie se face cu 50m inainte ori el era deja la mai putin de 50m si nu avea unde sa se replieze .
   Cum e instructor de 22 de ani e prima data cand merge pe acolo ?

  • Nu ai fost la nici un interviu de forma ?Trebuie sa spui ceva sa fie audiere ca postul l-ai ocupat dinaintea interviului ,practic .Asa e si cu politia -o declaratie ca e nevinovat si e absolvit .

 1. Pai ori filmarea e mincinoasa ori declaratia e mincinoasa . Exista si un martor care nu stiu daca a fost audiat ,cel din masina care a facut filmarea . El are ultimul cuvant .

 2. Voi ati facut scoala cu instructorul :)))
  Pe filmare se vede clar depasirea coloanei de masini si la final porneste semnalizarea stanga sa anunte depasirea/intentia de a vira..
  Trebuia sa intre in el si dupa se rezolva la politie (intructor cu licenta anulata fara drept cativa ani…), glumesc, cel care a filmat a procedat corespunzator

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*