VIDEO Un bărbat a încercat să intre în Țăndărei pretinzând că este doar un voluntar

Echipajul a verificat actele și declarația pe proprie răspundere. FOTO IJJ Ialomița

Un bărbat aflat la volanul unei mașini de lux a fost oprit de jandarmi la intrarea în localitatea Țăndărei. Respectivul a prezentat o declarație prin care susținea că face voluntariat, dar fără a putea prezenta o adeverință de la un ONG sau o asociație de profil, iar din mașina sa lipseau cui desăvârșire alimentele sau alte bunuri ce puteau face obiectul unei fapte caritabile.

În cursul zilei de 9 aprilie, în jurul orei 15.00, un bărbat aflat la volanul unui autoturism a fost oprit de filtrul dispus la intrarea în orașul Țăndărei. Jandarmii din cadrul dispozitivului și-au declinat identitatea și au solicitat declarația pe proprie răspundere care să îi justifice deplasarea în localitate, însoțită de un act de identitate.
Persoana în cauză a prezentat declarația prin care invoca excepția din prevederile articolului 1, lit. g) din Ordonanța militară nr. 3 „deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat”. Acesta nu a fost însă în măsură să prezinte certificatul eliberat de organizația-gazdă care să îi ateste calitatea de voluntar .

Bărbatul a fost sancționat conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1 din 1999 cu 2.000 de lei, cu atât mai mult cu cât în autoturism nu s-au găsit produse alimentare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*