Patru ialomițeni, arestați pentru trafic de persoane și trafic de minori prin metoda „Loverboy”

Ialomițeni arestați pentru trafic de persoane și trafic de minori, prin metoda „Loverboy”

Patru ialomițeni au fost arestați, trei dintre ei preventiv, iar al patrulea la domiciliu, acuzați de săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în formă continuată și trafic de minori în formă continuată.

Polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița și procurorii DIICOT Ialomița au pus în executare, miercuri, 10 februarie, două mandate de percheziție domiciliară, în orașul Țăndărei și în comuna Ograda.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada octombrie 2020 – februarie 2021, folosind metoda <<Loverboy>>, inculpații au recrutat și transportat în scopul exploatării sexuale mai multe persoane vătămate minore și majore, cu vârste cuprinse între 17 și 23 de ani, ce au fost determinate să practice prostituția pe raza municipiilor Constanța și Ploiești”, au precizat procurorii DIICOT.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat șase telefoane mobile, un pistol cu aer comprimat, o țigară confecționată artizanal, despre care există suspiciunea că ar conține substanțe psihotrope, precum și sume de bani.

Patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori, iar față de trei dintre aceștia, magistrații au dispus măsura arestării preventive, în timp ce pe numele unuia dintre bărbați a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, pentru o perioada de 30 de zile.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*