VIDEO Stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a străzilor din Fetești finanțate prin PNDL

Mai multe străzi din Fetești au intrat în procesul de reparare și asfaltare. FOTO Primăria Fetești

Lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor Tineretului, Ceahlăului, General Alexandru Averescu, Armatei și Grâușor din Fetești fac parte dintr-un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în care sunt prevăzute asfaltarea părții carosabile, amenajarea trotuarelor și montarea bordurilor aferente.

Potrivit Primăriei Fetești, pe strada Tineretului, tronsonul 2-3, și pe strada Ceahlăului, tronsonul 3-4, s-a turnat zilele acestea ultimul strat de asfalt. Lucrările se vor încheia după ce se vor face și completările la trotuare, programate pentru perioada imediat următoare.

Pe strada General Alexandru Averescu s-a turnat primul strat de asfalt pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu străzile Promenadei și Tineretului. Urmează ridicarea la cotă a gurilor căminelor de canalizare, după care se va turna și ultimul strat de asfalt.

Pe străzile cu structură de beton General Alexandru Averescu – ultimul tronson, Grâușor, Armatei, Ceahlăului – tronsonul 1-2, și Tineretului – tronsonul 1, se va turna, de asemenea, primul strat de asfalt, apoi se vor ridica la cotă gurile căminelor de canalizare după care urmează turnarea ultimului strat de asfalt.

Evacuarea apelor de pe platformele celor cinci străzi se va face prin pante longitudinale și transversale astfel încât apele vor fi colectate la marginea bordurii și se vor evacua spre străzile amenajate cu canalizare pluvială.

Proiectul, care se va încheia în următoarele săptămâni, prevede și lucrări de siguranța circulației prin asigurarea de indicatoare și marcaje rutiere.

Investiția totală este de 5.301.618,37 lei, din care 5.215.105,48 lei provin de la bugetul de stat, iar 86.512,89 lei de la bugetul local.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*