VIDEO Președintele CJ Ialomița, Marian Pavel, vorbește despre stadiul lucrărilor la Spitalul Județean și noile tronsoane de drumuri care vor intra în reabilitare

Marian Pavel, președintele CJ Ialomița

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a reamintit, în cadrul interviului acordat ILnews, că la Spitalul Județean sunt 4 proiecte de investiții. 2 dintre acestea sunt finanțate din fonduri europene și celelalte 2 prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Șeful administrației județene din Ialomița a declarat că lucrările avansează, dar a atras atenția că acestea se fac în condițiile în care activitatea spitalului este neîntreruptă. Din acest punct de vedere, șantierul se derulează în condiții speciale pentru a nu afecta pacienții și medicii.

Totodată, Marian Pavel a vorbit și despre noile proiecte care duc mai departe investițiile în reabilitarea și modernizarea drumurilor județene din Ialomița. În ultima ședință de Consiliu Județean au fost aprobați indicatorii tehnico –economici pentru obiectivul de investiții „Modernizare și reabilitare  DJ212: limită județ Brăila – Luciu – Mihail Kogălniceanu –  intersecție DN2A, intersecție cu DJ201 – Lăcusteni – Platonești – Movila – Fetești”; La fel s-a întâmplat și cu indicatorii pentru drumul  județean DJ 201, Tronson Orezu (intersecție DJ 201B) – Piersica – Bordușelu (ieșire localitate) – Tronson II km 37+816 – km 46+908”, aprobat pentru finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

În cadrul interviului acordat ILnews, președintele CJ Ialomița a vorbit și despre proiectul colectării selective a deșeurilor municipale adoptat la finalul anului trecut și care este estimat la 100 de milioane de lei.

Marian Pavel a discutat și despre recenta regulă impusă de Comisia Europeană care prevede că proiectele mai mici de 1 milion de euro finanțate din bani comunitari și care nu se implementează până la finalul lui 2023, vor fi declarate neeligibile. Șeful administrației județene a precizat că sunt alte țări care au cerut prelungirea acestui termen deja.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*