Verificări și filtre rutiere ale polițiștilor pe raza municipiului Fetești

Lemnul fără acte a fost confiscat de către polițiști. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii din Fetești au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.000 de lei, în urma unei razii pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităților ce
se pot comite în domeniul silviculturii, pe raza municipiului Feteşti.

La data de 21 februarie polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos, precum și tăierea ilegală și furturile de arbori.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate depozitele de valorificare a materialului lemnos și punctele de lucru ale societăților cu acest profil de activitate.

De asemenea, polițiștii au instituit filtre rutiere pentru depistarea autovehiculelor care transportă material lemnos fără respectarea prevederilor legale, precum și în vederea identificării șoferilor care încalcă regulile de circulație.

În urma neregulilor descoperite, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.000 de lei.

Cu ocazia verificărilor la o societate comercială a fost identificată cantitatea de 30 mc lemn de foc specia fag, în valoare de 5.070 de lei, care era deținută fără respectarea prevederilor legale, aceasta fiind sancționată contravențional. Întreaga cantitate de lemne a fost indisponibilizată în vederea stabilirii provenienței.

În cadrul verificărilor efectuate la un alt agent economic, au fost identificate nereguli privind cantitatea de 45 mc lemn de foc specia fag, în valoare de 7.605 lei, care a fost confiscată valoric. De asemenea, în cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională de 10.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*