Unelte de pescuit și pește fără documente legale au fost confiscate de polițiști ialomițeni

Mașină a Poliției Slobozia. FOTO Adrian Boioglu
Mașină a IPJ Ialomița. FOTO Adrian Boioglu

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Ialomița au oprit în cursul zilei de 17 ianuarie pentru control, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din județul Ilfov.

În urma verificării autovehiculului, polițiștii au constatat faptul ca în interiorul acestuia, cât și în portbagaj, se aflau saci de rafie încărcați cu pește din speciile caras și șalău, precum și vâsle metalice şi plase monofilament.

Cantitatea de aproximativ 190 de kilograme de pește a fost confiscată. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui sau a produselor din peşte şi deţinere de către persoane neautorizate, a uneltelor de pescuit comercial’’.

Poliţiştii ialomițeni acţionează periodic, pe raza de competență, în vederea apărării patrimoniului piscicol, precum şi asigurării unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*