Un localnic din satul Gimbășani a găsit în grădină, două proiectile de artilerie

Proiectilul a fost prleuat de pirotehniști. FOTO ISU Ialomița

O persoană din satul Gimbășani a descoperit un proiectil de artilerie perforant și un proiectil de artilerie exploziv, ambele de calibru 100 milimetri în timp ce efectua lucrări de primăvară în gospodărie.

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.10, un bărbat din comuna Cosâmbești, satul Gimbășani a găsit două proiectile de artilerie în propria gospodărie. Conștientizând pericolul reprezentat de muniția rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunțat de urgență organele abilitate, utilizând numărul de urgență 112, pentru a solicita intervenția echipajului pirotehnic.

Specialiștii pirotehniști ai ISU Ialomița au intervenit cu o autospecială pirotehnică și au ridicat elementele de muniție rămasă neexplodată, pe care le-a depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*