Un bărbat din Fetești a mers la un centru de fier vechi cu un proiectil de artilerie

Un cetățean din Fetești a dus un proiectil la fier vechi. FOTO ISU Ialomița

Pirotehniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița au intrat în alertă miercuri, 19 mai, după ce la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Fetești s-a prezentat un bărbat cu un proiectil de artilerie.

Potrivit ISU Ialomița, administratorul centrului de colectare a fierului vechi a realizat imediat pericolul și a solicitat sprijinul pirotehniștilor ialomițeni.

„Ajunși la fața locului, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al Județului Ialomița au găsit un proiectil perforant de artilerie, calibru 100 mm. Proiectilul a fost ridicat și depozitat în vederea distrugerii în condiții de siguranță”, au transmis reprezentanții instituției.

Aceștia recomandă cetățenilor ca în momentul în care descoperă elemente de muniție rămasă neexplodată să anunțe de urgență organele de poliție, autoritățile administrației publice locale sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu ” al județului Ialomița, la numărul de urgență 112.

De cetățenilor li se mai recomandă ca în astfel de cazuri să se respecte următoarele măsuri:

  • să nu miște de pe locurile pe care se află elementele de muniție descoperite;
  • să nu desfacă și să nu predea la operatorii economici (societățile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniție descoperite;
  • să nu folosească elementele de muniție descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
  • să nu lovească, să nu taie și să nu demonteze elementele de muniție descoperite;
  • să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniție descoperite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*