Un bărbat din Amara a murit în incendiul ce i-a mistuit locuința, provocat de un scurtcircuit la un cablu electric defect

Un bărbat din Amara a murit în incendiul ce i-a mistuit locuința. FOTO ISU Ialomița

Un bărbat din Amara a murit vineri, 12 martie, după ce locuința i-a fost cuprinsă de flăcări. Trupul său a fost găsit carbonizat de pompierii care încercau să stingă focul.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, pompierii militari din cadrul Detașamentului Slobozia au fost alertați să intervină, vineri, în jurul orei 14.10, în orașul Amara, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și un echipaj SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. În sprijinul salvatorilor au fost alertați și membri Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent în interiorul unei camere și la nivelul acoperișului. Întrucât existau informații că în interior se afla o persoană care nu a reușit să iasă din casă, pompierii au început căutările concomitent cu acțiunea de stingere. Din nefericire, pompierii au găsit trupul neînsuflețit al unui bărbat, în vârstă de 47 de ani, carbonizat”, au precizat reprezentanții ISU Ialomița.

Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale proprietarei, mama persoanei decedate, în vârstă de 71 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, aceasta a fost preluată și transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Au ars în totalitate bunurile materiale din camera de unde s-a declanșat incendiul, tavanele confecționate din lemn din alte două camere și aproximativ 30 de metri pătrați din acoperișul locuinței. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit datorat unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*