Trei ordine de protecție au fost emise de polițiștii ialomițeni în primul weekend de februarie

Polițiștii au răspuns solicitării. FOTO Poliția Română

Polițiștii ialomițeni au emis în primele zile ale lunii februarie, trei ordine de protecție provizorii, pe numele a trei bărbați cu vârsta cuprinse între 41 și 55 de ani, care și-ar fi lovit soțiile în timp ce se aflau la domiciliu.

În primul caz, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți-Târg au fost sesizați la data de 1 februarie, prin apel 112, cu privire la faptul că în comuna Dridu, o femeie de 36 de ani, a fost agresată de soțul său. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că pe fondul unor discuții în contradictoriu, bărbatul în vârstă de 45 de ani din comuna Dridu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, ar fi lovit-o pe soția sa.

În urma incidentului, la fața locului s-a deplasat și un echipaj al ambulanței care i-a acordat femeii îngrijiri medicale de specialitate, aceasta refuzând transportul la spital.
Polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violenţă domestică, reieșind că se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu împotriva bărbatului. Pe numele acestuia a fost întocmit și un dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de violență în familie.

A doua zi, pe 2 februarie, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia, au intervenit la un alt caz de violență în familie, sesizat prin apel unic de urgență 112.
Cu ocazia deplasării la fața locului, polițiștii au stabilit că pe fondul unui conflict spontan, un bărbat de 41 de ani din comuna Gheorghe Lazăr ar fi lovit-o pe soția sa în vârstă de 30 de ani, ar fi amenințat-o și ar fi distrus mai multe bunuri din casă.

În urma completării formularului de evaluare, polițiștii au constatat că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu, existând risc iminent asupra vieții și integrității victimei. Agresorul s-a ales și cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie, amenințare și distrugere.

Același tip de sesizare a fost făcută și luni, 3 februarie, când polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au fost sesizaţi de o femeie de 52 de ani din Urziceni, cu privire la faptul a fost agresată de soțul său în timp ce se afla la domiciliu. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul de 55 de ani, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, ar fi lovit-o pe soția sa cu pumnii în zona capului și în zona toracică.

În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind continuate cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de violență în familie. De asemenea a fost completat formularul de evaluare a riscului, nivelul de clasificare a asupra victimei fiind ”risc iminent”, astfel că a fost emis ordin de protecție provizoriu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*