Tratament împotriva cancerului 100% gratuit, în Centrul de radioterapie MedEuropa Constanța

Tratament împotriva cancerului 100 la sută gratuit, în Centrul de radioterapie MedEuropa Constanța

Centrul de radioterapie MedEuropa din Constanța oferă bolnavilor de cancer consultații și tratamente prin radioterapie în mod gratuit, cu decontare prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Unitatea medicală pune la dispoziția pacienților o echipă de specialiști formată din radioterapeuți, fizicieni medicali și asistenți cu experiență în tratarea pacientului oncologic, coordonată de Dr. Cora Gache, medic primar radioterapeut. Din echipă fac parte Dr. Alexandra Zlate, Dr. Cosmin Safta, Dr. Corina Ionescu și Dr. Stepan Emanuel Vasile, medici specialiști radioterapie. În plus, pacienții pot beneficia de transport și/sau cazare gratuite, în anumite condiții.

În mod similar celor trei centre MedEuropa din țară – deschise la București, Oradea și Brașov – în unitatea medicală din Constanța se utilizează tehnologii de iradiere de ultimă generație, mai exact acceleratoare liniare Elekta Infinity. Acestea permit tehnici moderne ca IMRT/VMAT, pentru tratamentul cancerului. În clinica MedEuropa din Constanța se poate efectua atât radioterapie cu intenție curativă, cât și cu scop paliativ, în regim de spitalizare de zi.

Radioterapia este o metodă de tratament care utilizează radiațiile ionizante în terapia tumorilor maligne. Asemănător chirurgiei, radioterapia este un tratament locoregional (se tratează tumora și ganglionii limfatici din vecinătatea acesteia), cu scopul de a evita apariția recidivelor bolii (creșterea controlului local al bolii canceroase). Datorită tehnologiei de care dispune și a unei echipe experimentate, tratamentele oferite în cadrul MedEuropa Constanța sunt de înaltă calitate și precizie. Acestea respectă două deziderate de bază ale tratamentului prin iradiere: doză cât mai mare aplicată volumului tumoral, cu o protecție maximă a țesuturilor sănătoase.

În cadrul comisiei oncologice („Tumor Board”), formată din medicii implicați în rezolvarea cu succes a unui caz oncologic, în funcție de indicație: oncolog medical, chirurg specializat în diferite localizări ale cancerului, radioterapeut, anatomopatolog, precum și alți profesioniști din specialități conexe, echipa MedEuropa asigură discutarea și analiza situației fiecărui pacient, oferind confort și certitudine în luarea deciziei.

„Pentru a obține un diagnostic de certitudine, pacientul trebuie să ajungă, în primul rând, la doctorul de familie care, ulterior, îl va direcționa pe acest pacient la specialistul din domeniul în care trebuie făcută biopsia. Practic, fără a recolta o biopsie din zona în care suspicionează că este un cancer nu putem vorbi de cancer. Deci, pacientul trebuie să meargă pe acești pași, doctorul de familie, specialist, recoltare de biopsie, anatomie patologică, care va certifica diagnosticul de cancer”, explică Dr. Cora Gache.

„În momentul în care pacientul primește diagnosticul de certitudine, el se poate adresa Clinicii MedEuropa, unde atât consultația, cât și tratamentul sunt gratuite. Deci, pacientul poate să se adreseze fără nicio problemă clinicii MedEuropa, unde va găsi o echipă medicală tânără, o echipă foarte bine pregătită și orientată spre performanță și, personal, sunt foarte bucuroasă că există acest lucru în Constanța”, completează specialistul MedEuropa.

Documentele medicale sunt analizate în cadrul unei consultații inițiale, pas care poate fi urmat, la nevoie, de alte investigații. În cazul în care dosarul medical este complet, cazul este discutat în tumor board și pacientul este informat cu privire la tratamentul indicat de specialiștii MedEuropa. Decizia finală aparține pacientului, care beneficiază de întreg suportul și de toate informațiile necesare, din partea echipei MedEuropa.

Centrul de radioterapie MedEuropa din Constanța este situat pe Strada Ștefăniță Vodă, nr. 30, iar programările se pot efectua printr-un apel la Call Center-ul MedEuropa – 021 9971, unde puteți selecta MedEuropa Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*