Amenzi de aproape 60.000 de lei, aplicate, în 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19

Amenzi aplicate de polițiștii ialomițeni pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Peste 800 de persoane, 54 de societăți comerciale și aproape 150 de autovehicule au fost verificate în ultimele 24 de ore de polițiștii ialomițeni. Activitățile de prevenire a răspândirii COVID-19 continuă și în acest weekend, împreună cu celelalte forțe cu care se acționează în sistem integrat.

Potrivit IPJ Ialomița, în ultimele 24 de ore, 89 de polițiști și 26 de polițiști locali au acționat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19. În cadrul activităților punctuale au fost verificate 815 persoane, precum și 150 de autovehicule, dintre care 20 de mijloace de transport în comun.

În cursul zilei de ieri, au fost verificate 54 de locații și societăți comerciale, unde polițiștii și reprezentații celorlalte structuri cu care s-a acționat în sistem integrat au transmis recomandări privind respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare. Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii ialomițeni au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 57.509 de lei, după cum urmează:

  • 97 de sancțiuni, în valoare de 32.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală;
  • 28 de sancțiuni, în valoare de 25.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

Polițiștii ialomițeni recomandă tuturor cetățenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și cu privire la deplasarea/ libera circulație în intervalul orar 23.00 – 05.00.

„Scopul activităților noastre nu îl reprezintă aplicarea de sancțiuni, dar abaterile de la normele legale nu vor fi tolerate”, au transmis reprezentanţii IPJ Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*