Tânăr cercetat penal după ce a condus, fără permis și în stare de ebrietate, un autovehicul furat

Accident rutier, cu doi adolescenți răniți, petrecut în localitatea ialomițeană Fierbinții de Jos

Un tânăr de 24 de ani, din județul Ilfov, este cercetat penal de polițiștii ialomițeni după ce a fost prins la volanul unui autovehicul furat, fără a avea permis de conducere și fiind în stare avansată de ebrietate.

Potrivit IPJ Ialomița, joi noapte, în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Posturilor de Poliție Adâncata și Armășești au depistat un tânăr de 24 ani, din județul Ilfov, în timp ce conducea un autovehicul fără plăcuțe de înmatriculare, pe DN 1D în comuna Bărbulești și fără a avea asupra sa documentele personale și ale autoturismului.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că autoutilitara condusă ar fi fost sustrasă de la domiciliul unei femei din județul Buzău, șoferul figurând în bazele de date că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Urziceni pentru recoltarea de probe biologice, însă a refuzat prelevarea mostrelor în vederea stabilirii alcoolemiei.

Autoutilitara a fost indisponibilizată în vedere continuării cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furtul care are ca obiect un vehicul, săvârșit în scopul de a-l folosi pe nedrept, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*